V obci Hrušov v okrese Veľký Krtíš je odteraz nová cykloturistická trasa 5608 Hrušovský okruh č. 6 – Rybník.

Trasa má tvar okruhu a teda je iba na cykloturistovi, v ktorých miestach na trasu „nastúpi.“ Jedná sa o vyhliadkovú trasu lazovitou krajinou, pričom sa cykloturistom naskytne pekný výhľad na Hrušovský rybník a penzión U Bylinkárky. Tu sa môžu cykloturisti občerstviť a v prípade, že by v danej lokalite chceli zostať dlhšie, tak i ubytovať.

Okruh začína v križovatke ciest Krížne cesty a vedie lazovitou krajinou na sever cez Kostolný vrch a Poloveň. Potom sa stáča smerom na západ, križuje štátnu cestu a vracia sa k východisku cez Žiar a popri Rybníku s oddychovým a piknikovým miestom v prírodnom prostredí. Prevažná časť trasy je vedená asfaltovými komunikáciami a v dĺžke 1,5 km spevnenou štrkovou cestou.

Dĺžka novo-vyznačenej trasy je 7,7 km s prevýšením 183/186 m. Svojou náročnosťou je zaradená do kategórie REKREA, a teda jedná sa o náročnosťou ľahkú trasu. Vhodná je pre cestné bicykle, nakoľko prevažná časť je vedená asfaltovými komunikáciami. Trasa je vhodná na výlet s deťmi, či len tak ako oddychová jazda peknou prírodou.

Za fotografie a realizáciu patrí poďakovanie značkárovi A. Rapcovi.


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.