Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2120
Dĺžka (km): 18,9 km
Prevýšenie: 230/228 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Regionálna cykloturistická trasa spájajúca okraj mesta Nitra s mestom Vráble.

Popis: Cykloturistická trasa začína pri odpočívadle v mestskej časti Nitra – Janíkovce, kde pokračuje po novovybudovanom asfaltovom cyklochodníku, ten sa zakrátko za Janíkovcami zmení na asfaltovú cestičku s nízkou frekvenciou dopravy. Cestou stretáme novovybudovanú rozhľadňu Golianovo, ktorá ponúka výhľady na okolitú scenériu. Pod rozhľadňou sa nachádza malé cyklozázemie spolu s cykloservisným stojanom a mapou.

Pokračujeme ďalej po asfaltovej ceste, klesaním popri Vodnej nádrži Golianovo. Tu sa rovnako nachádza vybudovaná cykloturistická infraštruktúra – prístrešok s mapu a cykloservisným stojanom.

Pred obcou Paňa končí cyklochodník, trasa ďalej pokračuje cez obec až po križovatku cykloturistických trás, kde sa nachádza tretie cykloturistické odpočívadlo na trase. Opäť je vybavené servisným stojanom, mapou a miestom na oddych. Trasa odbáča doľava a pokračuje po asfaltovej ceste až do obce Dyčka, kde sa napája na Požitavskú cyklomagistrálu. Po nej cyklisti pokračujú až do mesta Vráble.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.