Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2412
Dĺžka (km): 18,2 km
Prevýšenie: 420/110 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Lokálna cykloturistická trasa prepájajúca obe strany Váhu na Hornom Turci. Trasa je rovinatá a nenáročná.

Popis: Trasa začína v severnej časti obci Sučany na križovatke s Turčianskou cyklomagistrálou. Až do obce Turany vedie po asfaltovej ceste popri Krpelianskom kanáli. V Turanoch trasa odbočí mierne doprava a vedie chodníkom na trávnatej hrádzi popri Kanáli smerom na obec Krpeľany. Zo začiatku obce trasa vedie a prechádza haťou VN Krpeľany. Prejde tak na druhú stranu Váhu a dolu jeho tokom pokračuje až do obce Nolčovo. Tu sa križuje so zelenou cykloturistickou trasou č. 5420. Modrá trasa pokračuje po asfaltovej ceste ďalej cez obec Konské. Za ňou sa nachádza jediný kopček na trase a privedie nás do obce Podhradie. Tu sa križuje s cykloturistickou trasou č. 8424. (Pešia odbočka na nepatrné zvyšky Sučianskeho hradu). Z Podhradia trasa pokračuje smerom na Turčiansku Štiavničku, pri ktorej trasa končí na križovatke s Turčianskou cyklomagistrálou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.