Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2701
Dĺžka (km): 54 km
Prevýšenie: 381/179 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Pomerne dlhá cykloturistická trasa vedúca naprieč regiónom údoliami riek Slaná a Čremošná. Trasa má dĺžku 54 km. Spája Tornaľu s Drnavou. Vedie okolo niekoľkých zaujímavých prírodných a pamiatkových lokalít, ležiacich v podhorí Slovenského krasu. Je kombinovane vedená po štátnych kvalitných cestách, ako aj poľných a lesných cestách, preto na jej kompletné absolvovanie je potrebný horský bicykel.
Hlavnými magnetmi na trase je kúpalisko v Tornali, pamiatky obce Gemer, Plešivec, Gombasecká jaskyňa, pamiatky Brzotína, obec Lúčka a Zádielska dolina.

Popis: Začiatok trasy je v obci Drnava, z ktorej pokračuje v smere na obec Lipovník. Pri obci Lipovník križuje cestu 1. triedy E571 a pokračuje cez Krásnohorskú Dlhú Lúku a Jovice. Následne odbočuje smerom na Brzotín a Kružnú, odkiaľ pokračuje po starej Košickej ceste do obce Slavec a potom súbežne so žltou turistickou trasou až ku Gombaseckej jaskyni. Ďalej pokračuje lesným chodníkom cez Vidovú až do Plešivca. Odtiaľ vedie po asfaltovej ceste cez Gemerskú Hôrku, Bohúňovo až do Tiby, kde krátky úsek vedie po poľnej ceste do obce Čoltovo. Následne pokračuje asfaltovou cestou cez obce Gemerská Panica a Gemer, odkiaľ trasa prechádza mestom Tornaľa a končí v mestskej časti Králik na križovatke smerom na miestne plážové kúpalisko.

Trasa prechádza dvoma krajmi (Košickým krajom a Banskobystrickým krajom) a v celej dĺžke stretá viacero cyklotrusitických trás, ktoré nadobúdajú možnosť okruhovania v regióne. Ide o stredne náročnú MTB cykloturistickú trasu. 




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.