Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2713
Dĺžka (km): 9,4 km
Prevýšenie: 320/386 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Trasa je charakteristická klesaním lesnou spevnenou cestou až do obce Rudňany. Druhá časť stúpa zo stredu obce až do druhého bodu popisu, ku križovatke cykloturistických trás Pod Svinským hrbom, rázc. Od koncových rázcestníkov trasy sa naskytajú pekné panoramatické výhľady na spišskú krajinu.

Popis: Lipy – križovatka troch cykloturistických trás (2713, 5855, 8725) za horskou obcou Závadka, odkiaľ trasa začína, sa nachádza v otvorenom lúčnom prostredí s výhľadmi. Trasa postupne využíva poľnú, po kilometri lesnú a od vstupu do obce Rudňany asfaltovú cestu. V lesnom prostredí vyžaduje dobré zvládnutie zjazdovej techniky jazdy na horskom bicykli. Vstupom do obce Rudňany vedie obecnými komunikáciami. Z obce trasa stúpa asfaltovou cestou III/3244 do sedla pred horskou obcou Poráč, na križovatku cykloturistických a turistických trás Pod Svinským hrbom, rázc. (2713, 5855), kde končí. Zo sedla sa severozápadným smerom otvárajú panoramatické výhľady na Hornádsku kotlinu v pozadí s Vysokými Tatrami a východným smerom na horstvo Galmus s prírodnou rezerváciou Červené skaly a na Poráčsku dolinu.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.