Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2719
Dĺžka (km): 5,9 km
Prevýšenie: 351/32 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Modrá cykloturistická značka, ktorej najväčším lákadlom je prečerpávajúca vodná elektráreň Vlčia dolina.

Popis: Cykloturistická trasa prechádza lesným prostredím, je vedená po lesnej ceste so spevneným povrchom (2L), okrem cca 200 m asfaltovým úsekom v mestskej časti Vlčia dolina. Terén trasy je náročnejší s väčšími/menšími prevýšeniami, s ojedinelými kratšími strmšími stúpaniami/klesaniami (10-12%).

Je vhodná pre zdatnejších cyklistov so zvládnutými základmi techniky jazdy na bicykli, s dobrým fyzickým
fondom a vhodným horským bicyklom. V kombinácii s nadväzujúcimi trasami (5705, 8737) je možné naplánovať viaceré viac i menej náročné cyklookruhy. Trasa prechádza okolo technickej zaujímavosti, prečerpávacej vodnej elektrárne Vlčia dolina, ktorá je súčasťou unikátneho hydroenergetického diela Dobšiná, jedného zo štyroch na Slovensku.

Trasa začína ako odbočka zo zelenej CTT 5702 – Voniarky – Dobšinská ľadová jaskyňa – Dobšiná – Roštár, ku ktorej sa v závere i vracia, čím vytvára možnosť okruhovania trás. Počas jazdy stretáme žltú CTT 8737 – Muránky – Sekera.

Zdroj foto/text: PaedDr. Imrich Makara




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.