Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2858
Dĺžka (km): 16,2 km
Prevýšenie: 903/0 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: EXPERT (ťažké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Trasa je vhodná pre fyzicky a technicky zdatnejších cykloturistov a cyklistov. Na konci cykloturistickej trasy sa nachádza známy vrch Kojšovská hoľa (1 246 m) s neopakovateľný kruhovým panoramatickým výhľadom. Na vrchole sídli meteorologická a radarová stanica SHMÚ.

Popis: Cykloturistická trasa začína od rázcestníka cykloturistických trás Mária Huta s cykloturistickou trasou č. 021 – Hnilecká cyklomagistrála. Prechádza južným smerom údolím Perlového potoka. Za poslednými domami Perlovej doliny vstupuje do lesného kráľovstva, ktoré bude cykloturistovi spríjemňovať neľahké tiahle, s pribúdajúcimi metrami a kilometrami, stále strmšie stúpanie. Postupne prechádza okolo rázcestníkov peších turistických chodníkov – Kysel, Izbica a Chata Izbica s cyklosmerovkami. V záverečnej časti stúpania sa mení povrch cesty z penetrovaného na spevnený, čo zvyšuje nároky na fyzické a technické schopnosti. V hornej časti trasy po prekonaní neľahkého stúpanie, je odmenou úsek s rovinatým profilom, opäť s penetrovaným povrchom a s krásnymi panoramatickými výhľadmi. Trasa pokračuje popri chate Erika a ďalej stúpa na Kojšovskú hoľu. 

Kojšovská hoľa ponúka možnosť kruhového panoramatického výhľadu. Pri jazde späť je veľmi dôležité nepreceniť svoje schopnosti a zručnosti a opatrnou jazdou neohrozovať bezpečnosť a zdravie svoje i ostatných účastníkov premávky.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.