Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5705
Dĺžka (km): 10,3 km
Prevýšenie: 191/159 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika:
Nenáročná, rodinná cykloturistická trasa v prvej časti vedená otvorenou spišskou krajinou medzi okrajom lesa a pasienkami s výhľadmi. V oblasti Košiarneho briežku, Bikšovej lúky, Lesnice a Čingova trasa prechádza krajinou lesa a lúk Národného parku Slovenský raj. Sprístupňuje dve strediska cestovného ruchu v Slovenskom raji – Čingov a Košiarny briežok.

Popis:
Cykloturistická trasa začína na križovatke cykloturistických trás v obci Smižany (2855, 5705). Smeruje južne cez podjazd odbočením doprava k rázcestníku turistických a cykloturistických trás Smižany-Maša (014, 5705) po ceste III/3250. Po odbočení doľava, pokračuje miestnou komunikáciou v krátkom úseku (300 m) spoločne so Spišskou cyklomagistrálou (014) cez Smižiansku Mašu, ďalej popod les na križovatku miestnych ciest. Po odbočení vpravo miernym stúpaním na vrchol cesty sa za chrbtom otvoria výhľady na mesto Spišská Nová Ves, obec Smižany, časť Hornádskej kotliny, Levočské vrchy a Branisko. Trasa pokračuje stále po penetrovanej ceste miernym zjazdom, rovinou a miernym stúpaním okolo centra chatového areálu s lezeckou stenou a možnosťou občerstvenia na križovatku lesných ciest a rázcestník cykloturistických trás (5705, 2711) a turistických trás Košiarny briežok. Od rázcestníka po odbočení doprava, trasa pokračuje západným smerom penetrovanou komunikáciou okrajom lesa. Po 400 m vstupuje do lesa, miernym stúpaním dosiahne svoj najvyšší bod na lesnej lúke, nazývanej Bikšova lúka. Pokračujúc jej okrajom na križovatke lesných ciest trasa odbočuje doprava na lesnú spevnenú cestu, ktorá pri cyklosmerovníku Nad Lesnicou pred lesným potôčikom Lesnica odbočuje doprava. Prechádza lesnou poľanou a nestrmým zjazdom údolím Lesnice, prebrodí potôčik Lesnica. Pokračuje členitým profilom k ústiu Lesnice, prechádza železným mostom ponad rieku Hornád na Čingov. Od centrálnej orientácie trasa vedie už po asfaltovej ceste stúpaním cez parkovisko na križovatku cykloturistických trás Čingov, rázc. (014, 5705).




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.