Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5712
Dĺžka (km): 7,3 km
Prevýšenie: 114/125 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika:
Cykloturistická trasa prepája obce Spišský Hrušov a Domaňovce. Má zvlnený charakter zvládnuteľný aj menej zdatným cykloturistom. Atraktivitou na trase je zrúcanina veže gotického kostolíka zasväteného sv. Stanislavovi zaniknutej stredovekej dedinky Miloj, týčiaca sa uprostred poľa.

Popis:
Cykloputovanie na trase začína v Spišskom Hrušove smerom na juh. Trasa spočiatku využíva miestnu komunikáciu, ktorá sa na okraji obce mení na poľnú cestu, strmo stúpa ku križovatke cykloturistických trás Miloj, rázc. (5712, 8721). Neskôr kopíruje okraj lesíka s peknými panoramatickými výhľadmi na spišskú krajinu. Od lesíka schádza k dominante týčiacej sa uprostred poľa, k zrúcanine veže gotického kostolíka zaniknutej stredovekej dedinky Miloj. Túto lokalitu domáci nazývajú „Pri koscilku“. Za zrúcaninou trasa pokračuje prejazdom krížom cez frekventovanú cestu II/536. Tu treba zvýšiť pozornosť. Po úspešnom prejdení hlavnej cesty, trasa pokračuje rovnou poľnou cestou vedenou proti prúdu malého potôčika Lodina. Pri výjazde na cestu III/3208 trasa odbočí doprava smerom do obce Domaňovce a končí pri druhom východiskovom bode, pri rázcestníku cykloturistických trás Domaňovce (2855, 5714).




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.