Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5721
Dĺžka (km): 23 km
Prevýšenie: 637/742 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: lesná cesta

Charakteristika: Regionálna trasa krásnym prírodným prostredím Košických mestských lesov vo východnej časti Volovských vrchov. Spolu s cyklotrasou č. 2717 – Horný Bankov – Opátka môže tvoriť cyklistický okruh.

Popis: Trasa vedúca v lesnom prostredí s výhľadmi na Košice a okolité obce. Začína pri vedení vysokého napätia na modroznačenej cyklotrase č. 2717 neďaleko rekreačnej oblasti Banisko. Pokračujeme do doliny Kamenného potoka cez osady Girbeš, Gombárov kút, stúpaním dolinkou ku krásnym lúkam pod lokalitou Pštrosov fľak až k Lyžiarskemu stredisku Jahodná. Tu môžeme využiť občerstvovacie služby a načerpať energiu na pokračovanie. Ďalej sa cyklotrasa kľukatí po lesnej ceste popod hlavným hrebeňom Cesty hrdinov SNP, stúpaním vyjdeme na hrebeň na križovatku cyklotrás so žltou cyklotrasou č. 8731 – Na chatu na Prednej Holici, kam sa môžeme ísť znovu občerstviť. Spustíme sa do lokality Šimonová a končíme opäť na modrej cyklotrase č. 2717.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.