Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5853
Dĺžka (km): 6,5 km
Prevýšenie: 329/118 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika:
Cykloturistická trasa sprístupňuje lúčnu poľanu Kláštorisko v Národnom parku Slovenský raj, ktoré je zaujímavé najmä archeologickou lokalitou s Kartuziánskym kláštorom zo zač. 13. stor. a symbolickým cintorínom venovaným obetiam Slovenského raja. Trasa je určená iba pre cyklotúru na Kláštorisko a späť!

Popis:
Trasa začína na križovatke cykloturistických trás Pri Podlesku (2703, 5853) južným smerom. Prechádza strediskom cestovného ruchu Podlesok s križovatkou turistických a cykloturistických trás (2715, 5883). Spoločne s cykloturistickou trasou 2715 (Glacká cesta) prechádza kovovým mostíkom, za ním odbočuje doprava k lesu. Vstupuje do lesa (vľavo od rokliny Suchá Belá). Najnáročnejší úsek trasy v dĺžke 1,8 km končí na križovatke lesných ciest a turistických a cykloturistických trás Nad Podleskom (2715, 5883). Tu sa zelená trasa odpája doľava a pokračuje traverzou, neskôr miernym stúpaním s množstvom zákrut a výhľadov na Hornádsku kotlinu, Vysoké Tatry a Levočské vrchy. Na Kláštorisku cykloturistická trasa končí. Je tu možnosť občerstvenia, prehliadky kartuziánskeho kláštora a symbolického cintorína. Vzhľadom nato, že v národnom parku je možné pre pohyb na bicykli využívať iba značené cykloturistické trasy, je nutné sa z Kláštoriska vrátiť s bicyklom späť po tej istej trase!




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.