Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8722
Dĺžka (km): 1,1 km
Prevýšenie: 95/7 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, poľná cesta

Charakteristika: Pomerne krátka, no strmá odbočka z 029 – Cyklomagistrály Slovenský kras do obce Lúčka. Trasa je síce krátka, ale prevedie nás pamiatkami a krásnym prostredím obce, končí pri zrúcaninách románskeho kostolíka. Oplatí sa sem odbočiť.

Popis: Do obce odbočíme z červenej cykloturistickej v lokalite „Pri starom dube.“ Tu sa nachádza aj cykloturistická orientácia. Postupne stúpame a vchádzame do obce Lúčka.

V obci Lúčka vyviera niekoľko teplých prameňov, ktoré ústia do potoka tečúceho stredom obce. Pri ňom sú upravené odpočívadlá a studne. V strede obce míňame dva kostoly – vľavo pri ceste reformovaný, kúsok viacej vpravo sa nachádza katolícky kostol. Orientáciu uľahčujú krásne vyrezávané smerovky. Nad obcou nás upúta scenéria atraktívneho areálu románskeho kostolíka, ležiaceho na skalnom výbežku. Nazýva sa aj husitský. V závere trasy k nemu vedie úzky chodníček, od kostolíka sa otvára krásny výhľad na obec pod nami, ale i bezprostredné okolie. Vraciame sa tou istou cestou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.