Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8724
Dĺžka (km): 2,8 km
Prevýšenie: 31/51 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: spevnená cesta

Charakteristika:
Nenáročná trasa vstupuje do Národného parku Slovenský raj, sprístupňuje Kartuziánsky kamenný most a Letanovský mlyn so skupinou chát individuálnej rekreácie i s možnosťou občerstvenia. Nutný návrat tou istou trasou!

Popis:
Od železničnej stanice v Letanovciach trasa ľahkým stúpaním, následne miernym klesaním prechádza križovatkou cykloturistických trás Krížne cesty (014, 8724) a uvítacou bránou vstupuje do Národného parku Slovenský raj. Od informačného rázcestníka. Pri Starej horárni vchádza trasa do lesa, zároveň sa mení povrch cesty na spevnený. Trasa končí za zrekonštruovaným „Kartuziánskym mostom“ cez rieku Hornád na lesnej poľane s možnosťou oddychu. Trasa je určená iba pre cyklotúru na Letanovský mlyn a späť!




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.