Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8729
Dĺžka (km): 13,6 km
Prevýšenie: 682/1 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika:
Cykloturistická trasa je vedená po miestnej komunikácii a lesnej účelovej komunikácii. Vhodná je pre náročnejšiu formu cykloturistiky, pre horskú cykloturistiku. Od vstupu do lesa za žrebčínom má nepretržite stúpajúci charakter.

Popis:
Cykloturistická trasa začína v západnej časti mesta Dobšiná na križovatke cykloturistických trás Dobšiná-Depovo (2712, 8729). Vedie veľmi miernym stúpaním severozápadným smerom, prechádza Vyšným Hámrom, následne Vyšnou Mašou. V tejto lokalite sa nachádza ojedinelá zaujímavosť, žrebčinec, stredisko chovu špecifického druhu koní Norik muránsky. Približne 200m za žrebčínom končí nenáročný a začína náročnejší úsek trasy. Časom sa mení penetrovaný povrch lesnej komunikácie na spevnený, miestami s nestabilným štrkom. Rovnaký povrch lesnej komunikácie pokračuje až k poslednému cyklosmerovníku trasy – Pred Čuntavou. Trasa vstupom do lesa postupne mení nielen náročnosť a povrch, ale aj prostredie na lesné. Na trase na jednej z križovatiek (8. kilometer) je možné obdivovať historický skvost z doby slávnej dobšinskej baníckej minulosti, veľmi zachovalý kamenný most. Odmenou cykloturistovi za zdolávanie strmších úsekov trasy je viacero úžasných výhľadov. Trasa končí za Čuntavou rázcestníkom Pred Čuntavou (5576, 8729).




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.