Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8736
Dĺžka (km): 7,6 km
Prevýšenie: 316/186 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: lesná cesta

Charakteristika: Cykloturistická trasa je súčasťou značených cykloturistických trás v južnej časti Spiša a severnej časti Gemera s viacerými kombináciami jej využívania. Prepája Dobšinský región s južnou časťou Slovenského raja.

Popis: Žltá cykloturistická značka je vedená lesným prostredím po rekonštruovanej spevnenej lesnej ceste, čo vytvára predpoklad na využívanie trasy aj trekingovými bicyklami. Odporúča sa však používanie horského bicykla (MTB). Ponúka viacero nádherných výhľadov, z ktorých najznámejším je upravená vyhliadka Hohengrad. Na oddych a informácie (cykloturistická mapa) je určené oddychové miesto v lokalite Pingarty. Oddýchnuť si je možné aj pri studničke Hohengrad, či pri chate Rakovec s malou vodnou plochou. Na základe jej charakteristiky vrátane výškového profilu je možné trasu zaradiť medzi stredne náročné trasy, náročnosť SPORT.

Trasa slúži ako prepojka trás 2853 – Rakovec -Súľová a 5702 – Voniarky – Dobšinská ľadová jaskyňa – Dobšiná – Roštár.

Zdroj foto/text: PaedDr. Imrich Makara




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.