Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8922
Dĺžka (km): 6 km
Prevýšenie: 160/31 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika:
Trasa je ľahkou cykloturistickou trasou, až na záverečný strmý kilometer. Na konci stúpania od rázcestníka cykloturistických trás Roveň sú odmenou očarujúce výhľady.

Popis:
Trasa spája Spišskú Novú Ves s chatovou osadou Teplička a 2-krát s modrou cykloturistickou trasou 2893. Od križovatky cykloturistických trás Madaras (014, 2711, 8922) za mostom trasa odbočuje doľava a nenáročným profilom sa blíži do miestnej časti Pod Tepličku. Od križovatky cykloturistických trás Pod Tepličkou (2893, 8922) obe trasy smerujú na Tepličku. Žltá trasa po 300 m odbočuje doprava a veľmi miernym stúpaním sa tiahne dolinou riečky Brusník až pod chatovú osadu po penetrovanej ceste. Pri rázcestníku turistických trás odbočuje doľava a začína mierne stúpať chatovou osadou po spevnenej ceste. Postupne cesta naberá na strmosti, opúšťa chatovú osadu a stúpa až ku križovatke cykloturistických trás Roveň (2893, 8922), kde končí.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.